+358 44 3504180
MILLÄ
TUOLILLA
ISTUT?
​
Millä tuolilla istut? on voimavaralähtöinen ja ratkaisukeskeinen toiminnallinen menetelmä, jota voi soveltaa esimerkiksi ryhmätoiminnassa, koulutuksessa ja työnohjauksessa. Kokonaisuus sisältää kuvasarjan, harjoitusehdotuksia ja tehtävämonisteita.
Millä tuolilla istut? -kuvasarjassa on 100 valokuvaa istuimista ja istuinpaikoista. Voit käyttää koko kuvasarjaa tai koota niistä valitsemaasi harjoitukseen sopivia kuvia. Mielikuvamatka ja Minun voimapaikkani -harjoituksia varten on 20 tunnelmallista lisäkuvaa. Voit tulostaa valitsemasi kuvat A5-kokoisina tai ladata kuvat koneellesi ja teettää 10 x 15 cm -kokoisia valokuvia.
Millä tuolilla istut? -harjoituksia voi käyttää esimerkiksi tunnelman ja mielialan sanoittamiseen, mielen rauhoittamiseen, orientoitumiseen, tavoitteiden asettamiseen ja roolien tarkasteluun. Voit valita yhden harjoituksen tai suunnitella istuinteeman pohjalta kokonaisen tapaamisen.
​
Lataa harjoitukset ja tehtävät
Lataa ja teetä kuvasarjat valokuviksi
Lataa ja tulosta kuvasarjat
Millä tuolilla istut? -kuvasarja
Mielikuvamatka ja Minun voimapaikkani -lisäkuvat
Millä tuolilla istut? -kokonaisuuden ovat tehneet vapaaehtoistyönä kouluttaja ja työnohjaajaopiskelija Senja Multala sekä geronomi Kirsi Alastalo.
Me tekijät toivomme saavamme kokonaisuudesta palautetta, joten kerro meille kehittämisehdotuksesi tai sovellusvinkkisi. Laitetaan hyvä kiertämään!
​
Senja Multala
senja.multala(at)hotmail.com
p. 044-350 4180
Kirsi Alastalo
emanta(at)ryhmarenki.fi
p. 040-522 0434
​
​
Käyttäjien sovellusvinkkejä
MINKÄLAISELTA TUOLILTA KÄSIN?
Ohjeistus työnohjauksen alussa: Kuvissa on istuimia. Mieti viimeaikoina työssä kokemiasi tunnelmia ja mieti minkälaisella istuimelta käsin teet työtäsi? Voit valita yhden tai useamman kuvan.
Purku: Kerro kuvavalinnoista ja niiden takana olevista asioista (lyhyesti). Mistä olisi hyvä tänään puhua? Mitä toivot, että tänään työnohjauksessa tulisi tulokseksi?
Ohjeistus työnohjauksen loppuosassa: Katso kuvia istuimista. Minkälaiselta istuimelta käsin haluat työpäivääsi rakentaa? Minkälaisia tekoja teet?
Kimmo Tapiala, Muutosavux