top of page

MILLÄ

TUOLILLA

ISTUT?

Millä tuolilla istut? on voimavaralähtöinen ja ratkaisukeskeinen toiminnallinen menetelmä, jota voi soveltaa esimerkiksi ryhmätoiminnassa, koulutuksessa ja työnohjauksessa. Kokonaisuus sisältää kuvasarjan, harjoitusehdotuksia ja tehtävämonisteita.

Millä tuolilla istut? -kuvasarjassa on 100 valokuvaa istuimista ja istuinpaikoista. Voit käyttää koko kuvasarjaa tai koota niistä valitsemaasi harjoitukseen sopivia kuvia. Mielikuvamatka ja Minun voimapaikkani -harjoituksia varten on 20 tunnelmallista lisäkuvaa. Voit tulostaa valitsemasi kuvat A5-kokoisina tai ladata kuvat koneellesi ja teettää 10 x 15 cm -kokoisia valokuvia. 

Millä tuolilla istut? -harjoituksia voi käyttää esimerkiksi tunnelman ja mielialan sanoittamiseen, mielen rauhoittamiseen, orientoitumiseen, tavoitteiden asettamiseen ja roolien tarkasteluun. Voit valita yhden harjoituksen tai suunnitella istuinteeman pohjalta kokonaisen tapaamisen.

Lataa harjoitukset ja tehtävät

 

Lataa ja teetä kuvasarjat valokuviksi

 

Lataa ja tulosta kuvasarjat

Millä tuolilla istut? -kuvasarja
 
Mielikuvamatka ja Minun voimapaikkani -lisäkuvat

 

Millä tuolilla istut? -kokonaisuuden ovat tehneet vapaaehtoistyönä kouluttaja ja työnohjaajaopiskelija Senja Multala sekä geronomi Kirsi Alastalo.

Me tekijät toivomme saavamme kokonaisuudesta palautetta, joten kerro meille kehittämisehdotuksesi tai sovellusvinkkisi. Laitetaan hyvä kiertämään!

Senja Multala
senja.multala(at)hotmail.com
p. 044-350 4180

Kirsi Alastalo
emanta(at)ryhmarenki.fi
p. 040-522 0434

Käyttäjien sovellusvinkkejä

MINKÄLAISELTA TUOLILTA KÄSIN? 

Ohjeistus työnohjauksen alussa: Kuvissa on istuimia. Mieti viimeaikoina työssä kokemiasi tunnelmia ja mieti minkälaisella istuimelta käsin teet työtäsi? Voit valita yhden tai useamman kuvan.

Purku: Kerro kuvavalinnoista ja niiden takana olevista asioista (lyhyesti). Mistä olisi hyvä tänään puhua? Mitä toivot, että tänään työnohjauksessa tulisi tulokseksi?

Ohjeistus työnohjauksen loppuosassa: Katso kuvia istuimista. Minkälaiselta istuimelta käsin haluat työpäivääsi rakentaa? Minkälaisia tekoja teet?

Kimmo Tapiala, Muutosavux

Milla-tuolilla-istut_Artikkelikuva-404x3
bottom of page